Preslikači

Za indirektni tisk na tekstil in oblačila izdelujemo tri vrste preslikačev:

 

Sublimacijski preslikači so namenjeni za toplotni transferni tisk samo na bele poliestrske tekstile in oblačila. Pri tem tisku se barva v toplotni preši vplini in se kemično veže v vlakna tekstila, tako, da barva ni na površini ampak so vlakna tekstila obarvana globinsko. Zato ima tak tisk enak otip kot blago samo, enako tudi prepušča zrak in je pralen do temperature 700 C.

Na tak način se tiskajo športni dresi in drugi podobni artikli pred šivanjem, naknadno pa se lahko dotiskajo le na bele podlage.

 

Poliflex preslikači so tiskani na posebnih folijah za transferni tisk na tekstil in izrezani po obliki. Na tekstil ali oblačila se prenašajo s toplotno prešo. V odvisnosti od vrste poliflex folije in vrste tekstila je tak tisk pralen med 400 C in 800 C. Tisk ima plastični otip in ne prepušča zraka. Primerni so za vse vrste tekstila.

 

Sitotisk preslikači so tiskani s sitotiskom s posebno transferno barvo, ki se s toplotno prešo prenese na tekstil oz. oblačilo. Tak tisk le delno prepušča zrak ima pa manj plastični otip kot poliflex preslikači. Pralni so do 400 C. Primerni so za vse vrste tekstila.